מהי חלוקת רכוש בגירושים?
חלוקת נכסים בגירושין זה תהליך שבו כל אחד מבני הזוג מקבל את חלקו ברכוש שנצבר במהלך הנישואין. החוק בישראל קובע עקרונות מסוימים לחלוקה זו, אך ישנם גם מצבים שבהם בני הזוג יכולים להגיע להסכמות שונות על פיהם יחולק רכושם. החוק על בסיסו נקבע אופן חלוקת הרכוש בגירושין בישראל הינו חוק יחסי ממון בין בני זוג והוא קובע שהרכוש שנצבר במהלך הנישואין יתחלק באופן שווה בין בני הזוג, אלא אם כן יש הסכם מראש אשר מתייחס לחלוקה שונה. בעצם, כל רכוש שנצבר לצדדים במהלך הנישואין, בין אם זה נכס מקרקעין, נכס פיננסי, רווחים מעסק, פנסיה, חובות והתחייבויות ועוד, נחשב כ"רכוש משותף" ולכן יש לחלק אותו באופן שוויוני בעת גירושין, ולא משנה על שם מי הזכות או ההתחייבות רשומים בפועל. כלל זה של חלוקת רכוש בגירושים נקרא גם איזון משאבים בגירושין.
לא בכל מקרה יחולקו הנכסים באופן שוויוני
על אף האמור עד כה, ערכאה משפטית (בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני) יכולה להורות על חלוקת רכוש לא שוויונית בגירושין וזאת בנסיבות מסוימות או חריגות. הנסיבות אשר יש בהן כדי להשליך על נושאי רכוש בגירושין:
- הסכם ממון: אם בני הזוג ערכו על הסכם ממון לפני או במהלך הנישואין, והוא תקף כדין, אשר קובע חלוקה לא שוויונית של נכסים בגירושין, ככל הנראה ההסכם יכובד על ידי הערכאה המשפטית בעת הגירושין (אלא אם כן יש בו אלמנטים שלא הוסכמו מרצון חופשי ו/או מניעה אחרת).
- הפרה חמורה של חובות זוגיות במהלך הנישואים: אם אחד מבני הזוג הפר בצורה חמורה את חובותיו בזוגיות (כמו בגידה, אלימות רגשית או פיזית, הזנחה כלפי בן הזוג או הילדים כאלה שיש בהם להשפיע באופן מהותי על היקף הנכסים המשפחתיים), ייתכן שהערכאה המשפטית תחליט להטיל על אותו אדם עונש כלכלי בצורה של חלוקה לא שוויונית של הרכוש.
- מצב כלכלי של בני הזוג: אם אחד הצדדים יוותר במצב כלכלי קשה מאוד לאחר הגירושין, עד כדי שלא יוכל לכלכל את עצמו, ייתכן והדבר ישפיע על הערכאה המשפטית עד כדי חריגה מכלל איזון המשאבים והוא יורה על חלוקה אי שוויונית לטובת "הצד החלש".
- הברחת נכסים: אם אחד מבני הזוג הסתיר רכוש או הבריח רכוש במהלך הנישואים , ייתכן שבית המשפט יחליט על חלוקה לא שוויונית כדי לשמור על איזון הוגן
- הסכמות הצדדים: בני הזוג יכולים להגיע להסכמות על אופן חישוב חלוקת רכוש בגירושין, במהלך הליכי הגירושים, ולרוב הערכאה המשפטית תאשר אותן אם תתרשם כי הדבר נעשה בהסכמה ובהבנה של המשמעויות וההשלכות המשפטיות.
אז למה צריך עורך דין בענייני חלוקת רכוש?
חלוקת רכוש בזוגות נשואים או בזוגות ידועים בציבור הוא תחום מורכב שדורש הבנה מעמיקה של חוקי המשפחה, הפסיקה המתעדכנת והפרקטיקה הנוהגת בתחום. משרד עורכי דין שניידר אלכסנדרובסקי, הוא משרד המתמחה בדיני משפחה וגירושין וידע להעניק לך את המעטפת המשפטית באופן המקצועי ביותר, לצד אנושיות ורגישות הנדרשים במיוחד בתחום המשפחה. לפרטים נוספים ותיאום פגישה מותאמת אישית ניתן לפנות למשרד בטלפון 08-6551546, או בוואטס-אפ 051-2992406.